De inkoopopleidingen TMO en AMFI heb ik twaalf jaar geleden afgerond, hierna heb ik meer dan 22.000 vlieguren gemaakt als inkoper voor de grootste retail organisaties in Nederland. Online voor Bol. com & Groupon en offline voor Kruidvat, Trekpleister, Blokker en een Intersport lid.
 
Wanneer jij een 4 jarige HBO opleiding zoekt op het gebied van inkoop, kan ik zowel TMO als AMFI aanraden. Wellicht zoek jij juist een training of opleiding naast jouw werk in de winkel. Dan heb ik goed nieuws, op 1 september lanceer ik mijn online training.

Deze blog is voor de ondernemers die hun kennis over inkoop willen uitbreiden door een opleiding of training. Wil jij de volgende stap maken in jouw carrière vanuit de winkel naar het kantoor, klik dan hier.

Van duizendpoot naar inkoopspecialist

Als ondernemer ben je een duizend poot. Van administratie tot verkopen, van inkopen tot winkelinrichting overal wordt jouw input gevraagd.

Binnen grote organisaties heb je een team van inkopers. Immers is inkoop het hart van de organisatie en heeft deze invloed op de hele onderneming en haar successen. Hierdoor is inkoop één van de belangrijkste knoppen binnen een bedrijf om de performance mee te beïnvloeden. Logisch dat je dan ook kijkt naar een inkoopopleiding of inkooptraining.

In jouw winkel ben jij verantwoordelijk voor de inkoop wat direct invloed heeft op de gerealiseerde marge per product. Met andere woorden de verdiensten van jouw tomeloze inzet gedurende het seizoen.

Om meer marge te maken, meer te verkopen en sterkere actie te creëren met jouw leveranciers is de basis een sterk inkoopplan.

Wat zoek je in een inkoopopleiding?

Wil jij leren op welke manieren je een budget berekend? Hoe je het budget vervolgens het beste per merk en per categorie kan verdelen, door te kijken naar doorverkopen en de omzetsnelheid? Op welke manier je NOOS het slimst kan inzetten en met seizoen NOOS die je zelf creëert risico’s kan beperken? Wil je weten welke Excel lijsten makkelijk zijn om te draaien en te delen met de leverancier? Wat verkoopboosters zijn en hoe je zorgt dat de leverancier hierin bijdraagt? Welke condities je kan afspreken en hoe je dit regelt?

Dit en meer leer ik je graag.

Mijn manier van werken heb ik ontwikkeld door al 22 jaar in de retail te werken. Ik heb 2 opleidingen (TMO en AMFI) en sinds dien meer dan 22.000 vlieguren gemaakt als inkoper bij de gevestigde namen in het retaillandschap. Van zelfstandige ondernemer tot 1400 winkels in 3 landen.

Zelfstandige opleiding of persoonlijke begeleiding?

Wil jij deze basis leggen voor jouw onderneming? Vanaf 1 september gaan de deuren open naar mijn zelfstandige online training, waarin jij het recept krijgt voor het inkoopplan plus alle extra’s die ik hierboven benoem die zorgen dat jij je collectie sneller gaat verkopen.

Tijdens de Q&A kan je mij alle vragen stellen of korte vragen per e-mail. Wil je meer dan kan je mij als persoonlijke coach erbij boeken. Dit en veel meer info volgt. Voor nu, de wachtlijst is geopend en jij kan je vrijblijvend inschrijven voor de wachtlijst op nienke@retailinkoper.nl. Als jij je adres meestuurt, krijg je alvast een attentie thuis gestuurd voor tijdens het wachten.  

Wil je direct aan de slag?

Op dit moment kan je direct met mij samenwerken tijdens een spar sessie van 2 uur of een 1 op 1 training van 8 sessies. Dit is een training waarbij we alles facetten van jouw onderneming doorlopen en optimaliseren, een mega persoonlijke 1 op 1 inkoopopleiding wordt het vaak genoemd. Ik leer je mijn way of working. Wil je meer info, stuur dan een email naar nienke@retailinkoper.nl en dan stuur ik je alle info zo snel mogelijk.

Gouden tip voordat de inkooptraining start

Deel jouw doorverkoopcijfers met je beste leverancier deze week en noteer voor het volgende seizoen om na 1 maand (nadat de collectie in de winkel hangt) de cijfers weer te delen. Waarbij je vraagt of je de artikelen zonder doorverkoop mag ruilen voor nieuwe commerciële items of items die je wel al goed verkoopt. Immers als je na 1 maand niks hebt verkocht, waarom volgende maand wel?

Is het omdat je T-shirts korte mouw in januari binnen kreeg, dan is het misschien handig om deelleveringen in te zetten zodat korte mouw in maart binnen komt. Dit en nog veel veel meer bespreek ik allemaal in de inkooptraining. Wil je op de wachtlijst: stuur mij een email naar nienke@retailinkoper.nl .

Ik verwelkom je met alle liefde en tijdens de training heb ik een speciaal e-mail adres waar alle vragen heen mogen. Dan kijk ik hoe ik je op dat moment het beste kan helpen.

Op instagram deel ik dagelijks tips & trick en je bent ook meer dan welkom in mijn netwerk op Linkedin met meer dan 700 ondernemers en werknemers in de retail.

Meer info over de fulltime inkoopopleiding

Ben je student en heb je een vraag over inkoopvak en de inkoopopleiding TMO, stuur me een e-mail (nienke@retailinkoper.nl) en beantwoord je vraag met liefde. De directe links zijn TMO of AMFI.

Meer blogs lezen, mag ik je dan deze 2 tippen:

Jouw winkel is niet te klein

7 gratis tips over onderhandelen + 7 video’s per e-mail met extra content