1-op-1 Coaching

voor modeondernemers

Nu je gedroomde resultaten uitblijven, is het tijd voor hulp

Inkopen op gevoel, daar begint het voor de meeste retailers mee. Maar nu je gedroomde resultaten uitblijven, is het tijd voor hulp. Met een bak ervaring en nog meer enthousiasme help ik jou meer winst uit je winkel te halen. Let maar op: de collecties vliegen straks – ogenschijnlijk vanzelf – de deur uit.

Al meer dan een decennium begeleid ik modeondernemers die moeite hebben om minimaal 65% van hun collectie te verkopen vóór de uitverkoop. Samen ontdekken we hoe je door slim in te kopen je verkoop een boost geeft. Zo bouw je niet alleen aan een bloeiende winkel, maar zorg je ook voor een comfortabele buffer aan het einde van elk verkoopseizoen. Ik leer je hoe je een bewuste collectie samenstelt, die aanslaat bij klanten en tegelijkertijd je winstmarge verhoogt. Zo krijg jij de vrijheid om op je befaamde stijlgevoel te vertrouwen en ondertussen met gemak te verkopen. Hoe fijn klinkt dat? Samen maken we van jouw droom een succes. 

Herken je dit?

Je bankrekening is de afgelopen maanden flink geslonken. En dat terwijl je ook dit seizoen een prachtige collectie in de winkel had. Ik help jou het roer om te gooien.

 • Gaat jouw prachtige collectie tijdens de sale zonder winst de deur uit?
 • Is jouw winst afgelopen seizoenen lager dan verwacht?
 • Kun jij niet inspelen op natte lentes en een warme herfst omdat je te veel hebt ingekocht?
 • En ben jij het zat om van factuur naar factuur te leven?

 

Bedenk je nu eens hoe het zou zijn als:

Je niet meer te veel inkoopt, omdat jouw inkoop heel goed is afgestemd op jouw loyale klanten, maar bovendien ook op de toeristen en fun shoppers. En je dus…

 • Voortaan effectieve inkoopbeslissingen kunt maken en een collectie kiest die écht bij jouw winkel past. Zo verkoop je voortaan 65 procent voor de sale.
 • Snel kan inspelen op het veranderende weer (en genoeg budget hebt om bij te kunnen kopen!).
 • Meer vertrouwen hebt in jezelf en je eigen ondernemerschap, zonder de druk van anderen (bijvoorbeeld leveranciers) te voelen.
 • Alle rekeningen op tijd kunnen betalen, inclusief je eigen salaris.
Haal meer winst uit jouw winkel door het 1-op-1-traject: inkoop tot verkoop: jouw pad naar meer winst

Zo pakken we dit aan

Haal meer winst uit jouw winkel door het 1-op-1-traject: inkoop tot verkoop: jouw pad naar meer winst

 • Persoonlijke 1-op-1-coaching afgestemd op jouw situatie;
 • Een op maat gemaakte checklist en handige tools om je verder te helpen;
 • 8 sessies van 1,5 uur op mijn kantoor in Amstelveen en/of online.

Ik deel mijn enthousiasme en ervaring met je, zodat je geen kostbare tijd verliest door zelf te twijfelen. Laten we samen voorkomen dat je nog een seizoen moet hopen dat het goedkomt en onnodig geld verliest tijdens de uitverkoop. Zekerheden inpassen, is prettiger. Want: meer rust in je hoofd en lijf.

Mijn aanpak is persoonlijk: we bouwen jouw kennis op en zetten direct de nodige stappen. Je krijgt van mij alle tools in handen, ondersteund door wekelijkse 1-op-1 sessies van 1,5 uur (totaal 8 sessies) en ik sta als jouw persoonlijke cheerleader klaar om je door het hele traject te begeleiden naar winstgevend succes.

retailinkopen kledingwinkel

Het eindresultaat is:

Na dit traject weet je precies wat je moet doen om jouw gedroomde resultaten te behalen. Je koopt voortaan een prachtige collectie in en verkoopt ‘m tijdens het seizoen, mét winst. Ook kun je veel later beginnen met de uitverkoop en zie je het bedrag op jouw bankrekening nu eens stijgen. Aanzienlijk!

Je vaste klanten vinden in jouw zaak precies wat ze zoeken en als het weer omslaat, ben jij er klaar voor. Want jij hebt genoeg ruimte op je bankrekening en in de winkel om bij te kopen in het seizoen. Hierdoor heb je nog meer blije klanten in de winkel en stijgt de omzet (en marge). 

Je leeft niet meer van factuur naar factuur en kunt die nieuwe investeringen, waar je al zo lang over nadenkt, nu echt eens gaan doen. En doordat je meer omzet en marge hebt gedraaid, hoef je niet meer 60 uur te ploeteren voor een minimaal loon. De druk dat je altijd aanwezig moet zijn, voor de juiste omzetten, is afgenomen en dat geeft een hoop rust. Kijk, komt jouw droom toch nog uit… 

Dit is de investering:

De prijs van mijn traject is: €3.400. Je kan in één keer betalen of kiezen voor een betaling in drie termijnen van €1.135 per maand. Misschien voelt dit voor jou als een flink bedrag. Maar bedenk je even wat voor inkomsten je op dit moment misloopt.

Bij een inkoopbudget van €100.000 en slechts 50% doorverkoop voor de uitverkoop, loop je minstens €16.000 mis. Laat mij je helpen dat te veranderen. Je leert in het 1-op-1-traject: inkoop tot verkoop: jouw pad naar meer winst niet alleen om van de cijfers te gaan houden in plaats van ze te haten, maar vooral leer je hoe je jouw winst binnen afzienbare tijd kan maximaliseren. We brengen de opgebouwde kennis namelijk binnen no time in de praktijk!

Zij gingen je voor:

 

flavor shop
Brand mission

Ik kan Nienke zeker aanbevelen! Was super fijn om met haar mijn inkoopplan onder de loep te nemen en aan te scherpen.

Lonneke Verbunt

Eigenaar, Brandmission

“Samenwerken met Nienke is een inkoopveranderende ervaring. Door je inkoopproces samen onder de loep te nemen krijg je handige tips die je gelijk toe kan passen. Mijn marges zijn gestegen, minder uitverkoop items en dus ook minder lang in de uitverkoop. Top samenwerking!”

Marije

Eigenaar, Vivaz

“Nienke’s enorme ervaring en expertise, zet ze om in praktische en toepasbare adviezen. Ze heeft een goede neus voor dingen die direct concreet financieel resultaat opleveren. De investering van het traject is dubbel en dwars terugverdiend. Ik kan haar ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar professionele begeleiding bij inkoop. Daarnaast is Nienke ook nog eens een ontzettend leuk, betrokken persoon én zorgt ze altijd voor wat lekkers bij de thee.” – Floor van de Pavert, Super Bra

Floor

Eigenaar, Super Bra Utrecht, Rotterdam en Amsterdam

Dankzij de 1-op-1 training die ik bij jou gevolgd heb, ben ik op zoveel onderdelen gegroeid dat ik vol vertrouwen het nieuwe inkoopseizoen weer tegemoet ga.

Anneke Derksen

Eigenaar, De Dresscode

We liepen tegen de uitdaging aan dat we de beste condities wilde bekomen met de huidige leveranciers om als (belangrijke) klant gewaardeerd te worden. Door onze samenwerking zijn de marges van de verschillende producten verbetert.  Ik raad Nienke dan ook aan, omdat het een  vlotte, sympathieke persoon is met een professionele en duidelijke aanpak. Echt een leuke samenwerking.

Birger & Steven

Eigenaars, The Flavor Shop

Nienke Hoeksema spreker mode fabriek
Nienke-Hoeksema-RTL-4-EDITIE-NL (1) (1)

Veel gestelde vragen:

Wanneer kan ik het beste starten?

Vandaag is het perfecte moment! Wacht niet op een nieuw inkoopseizoen of tot je voorraad is geslonken. Elk moment is goed om te beginnen.

Wat als ik niet in de buurt woon?

Geen zorgen. Onze sessies kunnen online, persoonlijk of een mix van beide zijn. Waar je ook bent, samen vinden we een vorm die voor jou werkt.

En als ik op vakantie ga tijdens het traject?

Groot gelijk en geen probleem. We plannen onze sessies in dat geval gewoon om je vakantie heen. Het traject kan dan wat langer duren, bijvoorbeeld 10 weken als je 2 weken weg bent.

Hoe werkt betalen in termijnen?

Je ontvangt de eerste factuur van €1.700 voor we beginnen. De tweede factuur volgt na acht weken voor het resterende bedrag. Je hebt per factuur 14 dagen om deze te voldoen.

Is dit ook voor mij als ik geen modeondernemer ben?

Zeker, deze training is waardevol voor elke retailer, of je nu in food of non-food zit, zoals drogisterijen, schoenwinkels, gespecialiseerde supermarkten, of speelgoedwinkels. Het is gericht op directe verkoop aan consumenten. Wel is het traject minder geschikt voor B2B, tenzij je bijvoorbeeld kerstpakketten verkoopt.

En als ik alleen een online winkel heb?

Ook dan is deze training voor jou. Veel van mijn klanten runnen een online shop naast een fysieke winkel. Ik heb ervaring met verschillende online platforms, zoals Bol.com.