Spreker

op leveranciersevents, beurzen en op klantdagen 

Ik spreek over inkopen en samenwerken met inkopers

 

Accountmanagers van A-merken

Als inkoper heb ik twee decennia lang om tafel mogen zitten met accountmanagers om te praten over de nieuwste collecties, producten en innovaties. Om mijn expertise te toetsen, stapte ik zes maanden in de rol van accountmanager. De uitkomst? Succes komt niet van harder werken, maar van slimmer werken. In deze talk zal ik met een flinke dosis positieve energie en enthousiasme jouw accountmanagers inspireren, online of live op locatie. In mijn presentaties is voldoende ruimte voor vragen en praktijkvoorbeelden. Alles met als doel betere samenwerking en omzet. 

Als inkoper heb ik twee decennia lang om tafel mogen zitten met accountmanagers om te praten over de nieuwste collecties, producten en innovaties
Nienke Hoeksema spreker modefabriek

Voor inkopers van grote Retail ketens 

Jouw inkoopafdeling is het kloppend hart van je bedrijf. Maar hoe maak je écht het verschil? Optimaliseer je schappen, onderhandel scherpere prijzen, vernieuw je assortiment en introduceer unieke promoties. In mijn talks geef ik je een frisse kijk en nieuwe inzichten die logisch lijken, maar vaak over het hoofd worden gezien. Een open geest is alles wat nodig is om jouw team te inspireren met mijn energieke en verhelderende lezing.

Retailers met 1 tot 5 winkels  

Als zelfstandig ondernemer ben je een duizendpoot, maar binnen elke winkel is de perfecte  inkoopstrategie onmisbaar. Daarmee creëer je namelijk de perfecte balans tussen een commerciële en unieke collectie. Het is de ruimte waar de marges worden bepaald en de condities worden vastgelegd, maar het is juist bij de inkoopstrategie waar vaak dingen blijven liggen. Door tijdsdruk, te weinig overzicht of te weinig inzicht in de cijfers.

 Tijdens mijn talk deel ik de drie belangrijkste lessen die elke inkoper zou moeten weten. Deze inzichten zijn waardevol voor elk inkoopbudget en zijn speciaal afgestemd op de zelfstandige ondernemer die elke dag met assortiment en service het verschil maakt.

5x omzet verhogen voor modewinkels

Workshop Mode merken 

Ben je op zoek naar verdieping in je klantrelaties en wil je samen meer uit de inkoop halen? Ik train jouw accountmanagers om het maximale uit de cijfers en samenwerking te halen. Na mijn training beschikken ze over drie krachtige tools om jouw merk naadloos aan te laten sluiten bij de behoeften van retailers. Een win-win strategie die verder gaat dan alleen maar ‘vullen en hopen dat het verkoopt’. Met deze aanpak brengen we jouw merk en de zelfstandige modewinkels samen naar een hoger niveau.

Nienke Hoeksema spreker mode fabriek

Opdrachtgevers

Door mijn ervaring in het bedrijfsleven bij bol.com, Kruidvat, Trekpleister, Makro, Colgate-Palmolive, Intersport lid, Care Cosmetics, Body & Fit en Blokker als bij zelfstandige ondernemers zoals Loft27, De Dresscode, Brand Mission, Vivaz Schoonhoven, en vele anderen word ik op verschillende plekken uitgenodigd om mijn kennis en ervaring te delen. Denk aan:

  • Modefabriek
  • Prospect
  • Show Up
  • Spotlight 
  • HAN, hogeschool   
  • EdtieNL

Tarief

Het tarief voor een opdracht ligt tussen de 2.500-3.500 euro exclusief BTW en inclusief reiskosten. De sessies zijn offline of online te boeken. De precieze prijs is afhankelijk van de inzet, duur en aanvullende wensen.  Voor een offerte kan je een email sturen naar nienke@retailinkoper.nl

5x omzet verhogen voor modewinkels

Opdrachtgevers 

 

Spreker Show Up 2022 en 2023 

Show Up: “Kickstart het nieuwe inkoopseizoen! Retail inkoper Nienke Hoeksema en retail ontwerper Marith Thies zijn gepokt en gemazeld in retail. Ze werken voor grote ketens en inkooporganisaties, maar ook voor kleinere winkels. Ze delen hun ervaringen en geven tips hoe je je inkoopstrategie en winkelrichting optimaal inzet. Begin je beursbezoek met deze sessie vol simpele en doeltreffende handvaten en ga er gelijk mee aan de slag op de beurs”.

Show Up: “Kickstart het nieuwe inkoopseizoen! Retail inkoper Nienke Hoeksema en retail ontwerper Marith Thies zijn gepokt en gemazeld in retail
Nienke Hoeksema spreker modefabriek

Spreker Mode Fabriek 2023 (engels) 

Modefabriek: “Boost sales with the right stock”. Draw up a strong purchasing plan with Nienke: she gives three tools to buy even sharper, by linking your intuition with your data from the cash register system.

Hieronder kan je het hele interview lezen dat Paula Vaarkamp heeft geschreven over mijn talk bij de ModeFabriek.  

Spotlight 2023

Spotlight: Slimmer inkopen! Dat wil toch iedereen? Het is een onderwerp waar iedere retailer en ondernemer mee te maken heeft. Inkoop specialist Nienke Hoeksema, zal iedere beursdag een presentatie geven over slimmer inkopen. Want slimmer inkopen is makkelijker verkopen.

Ben je benieuwd naar praktische tips die je meteen kunt toepassen als ondernemer met een fysieke en/of online winkel? Wil je weten waar je op moet letten voor-, tijdens- en na het inkoopseizoen, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten! 

Spotlight: Slimmer inkopen! Dat wil toch iedereen?
Als inkoper heb ik twee decennia lang om tafel mogen zitten met accountmanagers om te praten over de nieuwste collecties, producten en innovaties

Prospectt workshop 2023

Prospectt is een leverancier die elk kwartaal met 15 ondernemers bij elkaar komt. Tijdens de sessie op maandag 25 september 2023 heb ik een 2,5 uur durende workshop mogen gegeven over professioneel inkopen.     

Editie NL 2023

Door RTL4 was ik gevraagd als expert op het gebied van inkoop voor de uitzending van zaterdag 4 maart van EditieNL om 18.15. Om het onzichtbare beroep inkoop zichtbaarder te maken voor de consument.

Want wat gebeurt er achter de schermen, wat zijn jaaronderhandelingen en waar onderhandel je over.  Edtie NL: “Nienke Hoeksema deed tientalle keren de inkoop voor grote retailers. U bent er voor de winkelier, maar u bent ook onze ridder (voor de klant)”

Waarover wordt onderhandeld; dat bespreek ik in dit item terug te kijken op Videoland aflevering 63, 4 maart 2023. 

Nienke-Hoeksema-RTL-4-EDITIE-NL (1) (1)