Voorbereiding, inkopen, onderhandelen en opvolgen

 

Tijdens het inkoopseizoen stel ik met liefde vragen aan de leverancier. Vind het heerlijk om te luisteren naar verhalen en meer over iemand te weten te komen. Daarnaast ontdekte ik al snel dat mensen het heerlijk vinden als je ze vragen stelt. Ik luister altijd aandachtig en vanuit interesse onthoud ik allemaal leuke details.

Dit zelfde geld ook op zakelijk gebied. Wanneer jij open vragen stelt aan de leverancier over het bedrijf, deelt hij/zij graag kennis met jou. Doordat zij kennis met jou delen, weet jij meer dan voor het gesprek. Al die stukjes kennis vormen lego steentjes. Hoe meer je er hebt, hoe groter het kasteel wordt wat je kan bouwen.

Je kan dan ook verbanden zien of leggen. Hoe gaat het bij de leveranciers? Waar lopen ze tegen aan? Wat zijn hun uitdagingen?

Als je het vanuit het perspectief van de leverancier bekijkt, dan kan je ook makkelijker kijken waar jullie gezamenlijke winst ligt. Immers is een win-win situatie de gedroomde uitkomst tijdens een onderhandeling.

Wat ik aanbied tijdens de online inkooptraining is structuur. Mijn structuur van de afgelopen 12 jaar, waar ik zowel bij een eenmanszaak als multinationals mijn successen mee heb behaald. Ik dacht altijd dat iedereen het zo deed, maar dat bleek niet zo te zijn.

Succes ligt in een goede voorbereiding en juist daarmee help ik. Mijn droom is om zoveel mogelijk ondernemers kennis te laten maken met mijn methode en de feedback tot nu toe is erg warm.

“Op een andere manier denken”, “meer de regie dan voorheen”, “super handig de manier waarop jij de cijfers inzet en gebruikt”.

Deze waanzinnige training begint 1 september 2021. Daarnaast bied ik je graag een gratis checklist aan om te kijken welke punten jij al voor elkaar hebt en waar jouw winst ligt. Deel je de uitkomst met mij? Dan motiveer ik jou.