Tijdens het nieuwe inkoopseizoen ga jij opzoek naar de producten, collecties en/of merken die jouw consumenten willen. Zodat jij de juiste producten kan aanbieden en ondertussen ze kunnen verrassen met nieuwigheden waardoor de waarde per winkelmandje stijgt of het aantal bezoeken aan jouw winkel. Een goede inkoper/ondernemer kan perfect aanvoelen wat de consumenten willen.

Kan data het onderbuikgevoel vervangen?

Echter een excellente inkoper/ondernemer in de Retail combineert dat onderbuik gevoel met cijfers. Zodat je het juiste product, juiste stijl en juiste hoeveelheid inkoopt. Immers, meten is weten. Hoe voorkom je dat je verdringt in de cijferlijsten?

Is retail een wetenschap geworden?

Hoe zet je data in op een manier dat het jouw rechterhersenhelft vol creativiteit ondersteunt? Dat begint door te bedenken welke informatie je nodig hebt, om jouw inkoopvraagstukken te beantwoorden. Vragen als welk budget zal ik investeren in het merk, wat gaat goed en wat kan beter? Welke maatboog sluit het beste aan bij dit merk? Welke condities heb ik nodig? Hoe kan ik samen met de leverancier ervoor zorgen dat we nog meer stuks gaan verkopen?

Inkoop planner

De afgelopen 10 jaar had ik graag een inkoop planner gewild, waarin ik deze en meer vragen kon beantwoorden per merk. Stapsgewijs mijn inkoopbudget voorbereiden. Niet, omdat ik niet zelf de juiste vragen kon stellen, echter bespaard het zoveel tijd.

Daarom heb ik een inkoopplanner ontwikkeld speciaal voor Fashion ondernemers in de Retail. Deze planner is geschikt voor alle inkopers die met seizoen en collecties werken. Van kleding tot speelgoed en van sierraden tot tassen. In de planner kan je 40 leveranciersgesprekken voorbereiden & natuurlijk zijn alle bladen los eruit te halen. Zodat je niet alles mee hoeft te nemen. De planner heeft geen datum, hierdoor ook meerdere seizoen te gebruiken.

Deze inkoopplanner kan je voor 34.99 exclusief btw bestellen, klik hier om de planner direct en zonder verzendkosten te bestellen. Ook perfect voor de inkopers in jouw team.

Verdieping

Wil je naast het uitschrijven en het sneller voorbereiden van jouw inkoopgesprekken ook graag 1-op-1 sparren hoe jouw inkoop nog effectiever, sneller en slimmer kan. Vraag dan een gratis kennismaking aan, klik hier. Want ik bied naast de inkoopplanner, ook een zelfstandige inkoopcursus en 1-op-1 training aan.

Ps. Meer informatie op www.retailinkoper.nl publiceer ik elke week een blog & op Instagram deel ik wekelijks tips @retail_inkoper.