Servies om van te houden

Mijn start ligt bij Ambiente

Herken jij ook dit gevoel als je op de Ambiente bent geweest? Vol ideeën en nieuwe technieken plof je in de trein, je zult de warmte in ieder geval niet missen. Niemand waarschuwt je de eerste keer, maar het is er warm (altijd) en je stappenteller maakt overuren.

Indien je er nog nooit bent geweest, zal ik het even toelichten. Ambiente is de vakbeurs in Frankfurt. Deze beurs bestaat uit 3 pijlers, namelijk dining, giving en living. De eerstvolgende is digitaal in april 2021.  

Mijn strategie

Mijn strategie bij deze beurs is altijd simpel, als inkoper maak ik ’s ochtends vroeg afspraken bij de vaste leveranciers om de vernieuwing te zien. In de middag heb ik dan tijd om innovaties te ontdekken. De innovaties zitten vaak ‘verstopt’, zonder afspraak of aanspraak kan je de parels missen. Dat zou zonde zijn, iedereen is immers bang dat de concurrent te geïnspireerd wordt.

Van mokken tot kommen

Om de perfecte serviezen te selecteren, op de beurs, op een sourcing trip of bij de leverancier, moet je jezelf een aantal vragen stellen. Heb je helder wie je doelgroep is? Welke smaakprofielen heb je al liggen op de plank en welke mis je nog? Zijn de lijnen makkelijk na te bestellen of gaat het in partijen? Welke vormen biedt je al en welke kan je overslaan? Wat is de omzetsnelheid van een bord en een glas bij jou? Heb je verschillende voeten, als we het hebben over wijnglazen? Mocht je willen sparren over jouw assortiment, dan kijk ik graag met je mee. Het maakt niet uit of je een winkel gaat openen of er al jaren eentje runt, we hebben allemaal een blinde vlek.

Inspiratie

Samen kunnen we je lijnen nog sterker maken en zorgen dat je meer omzet kunt behalen uit je metrages. Dit kan zowel online als offline zijn. Ondertussen kun je bij Sissy Boy, H&M en HK Living kijken als je inspiratie zoekt van merken en/of bedrijven die een sterke signatuur hebben.

3x je winst vergroten

Door private label, sterkere conditie bij je huidige leverancier en vollere winkelmandjes.

 

Werk Met mij