Jij staat te poppelen om je eigen kledingwinkel te starten. Deze heerlijke, spannende stap kan je nog concreter maken door een plan. Een inkoopplan om precies te zijn voor de kledingwinkel die jij wilt starten. Als je weet wát je moet doen en hoe je het moet doen; dan maken de vraagtekens plaats voor vertrouwen en helderheid. En vanuit vertrouwen ben jij niet meer te stoppen! Want de wereld zit de springen om meer unieke, enthousiaste ondernemers zoals jij.

Kleding winkel starten met winst

In de mode heb je enkele vuistregels die je snel op weg kunnen helpen om van idee naar een concreet plan te gaan.

Wat is de gemiddelde marge van een kledingwinkel?

Gemiddeld is je marge in de mode 2.5, waarbij deze lager is bij NOOS en hoger bij zeer modische items. Waarbij de 2.5 inclusief btw is. In deze blog ga ik er dieper op in.  

Wat is de gemiddelde doorverkoop van een moderetailer?

Gemiddeld is dit 65% voor de sale en 35% in de sale

Voor welk bedrag moet ik gaan inkopen als ik mijn kleding winkel wil starten?

In elke situatie is het anders, als je het specifiek op jouw situatie wilt creëren en echt de diepte in wilt gaan dan tip ik graag mijn inkoopcursus. Hier duik je in negen modules de diepte in.

Als je alvast een globale schatting wilt maken voordat je jouw kledingwinkel start:

  • 30.000 euro inkoopbudget
  • 65% verkoop met marge 2.5 is omzet van 40.300 euro ex btw. Immers pak ik 65% van het inkoopbudget, vermenigvuldig ik deze met het kerngetal en haal ik de BTW eraf. Het kerngetal is namelijk inclusief BTW.
  • 35% verkoop zonder marge (immers sale, gaan uit van geen marge) is een omzet van 10.500 ex btw
  • 30.000 inkoop levert in dit voorbeeld 20.800 euro winst op, voor aftrek van de kosten.

Hoe weet ik welke merken ik moet inkopen?

Daarvoor adviseer ik een inkoopplan te maken.

Mocht je nog vragen hebben of graag eens 1 op 1 wilt sparren, stuur dan een email naar nienke@retailinkoper.nl. Dan kijk ik even hoe ik jou het beste verder kan helpen in jouw situatie.

Meer info, volg mij op Instagram of maak een connectie op Linkedin.