Let’s start

Slim inkopen = gemakkelijk verkopen  

Bouw 9 weken aan jouw winkel

Wil jij geen twijfels meer als je bij een inkoopafspraak weg rijdt; heb ik niet teveel of juist te weinig ingekocht? Toe aan meer ruimte in je magazijn en behoefte om je winkel uit te breiden met personeel of extra vierkante meters?

 Je wilt meer tijd overhouden aan het einde van de week. Zodat je tijd hebt om AAN je bedrijf te werken, in plaats van alleen maar IN je bedrijf te werken. Want de paskamers lonken, evenals jouw creatieve plannen. Echter weet je dat als de nieuwe collectie achter staat te wachten op je, dat die creatieve plannen als eerste doorschuiven naar morgen. 

Samen aan de slag?

In het online programma ‘slim inkopen = gemakkelijk verkopen’ deel ik met jou mijn geheimen hoe ik een inkoopseizoen voorbereid en opvolg tot de collecties zijn verkocht in de winkel. Ik heb mijn way of working de afgelopen 12 jaar steeds verder ontwikkeld. Eerst voor een grote eenmanszaak (3500 m2) in Amersfoort en doorontwikkeld toen ik voor 1400 winkels inkocht verdeeld over Nederland, België en Frankrijk. Zowel voor 1 als voor 1400 winkels werkt dit. Voor winkels van 20 m2 en voor winkels van 20.000 m2. In de online training, in 90 dagen een bloeiende winkel, leer ik jouw structuur in de inkoop, het opvolgen van de ingekochte collecties en hoe je slimmer met je fijne leveranciers kunt werken waardoor je beide gaat groeien. Zonder dat jij je onderbuik gevoel verliest of aan de kant moet zetten.

Herken je dit?

Je bent je eigen winkel begonnen en je hebt jezelf alles aangeleerd over inkopen;

 

 • Tijdens de voorbereiding zeg je vaak “wat deed ik vorig jaar” en op gevoel bestel je iets meer of minder
 • Terug in de auto vraag je jezelf af, heb ik nu te weinig of teveel ingekocht
 • Doordat het vaak goed gaat, vergeet je snel de momenten dat je in november zei: volgend jaar koop ik echt minder warme truien in.
 • Je weet dat je meer uit je kassasysteem kan halen, maar al die mogelijkheden en eigenlijk weinig zin in de cijfers

Tijdens het verkoopseizoen;

 

  • Zin jij snel wat goed gaat verkopen en niet?
  • Weet je dat je eigenlijk dat je in het begin van het seizoen contact op moet nemen met de leverancier, alleen beland het sneller dan je wil op de stapel, moet ik nog doen?
  • Deel je op een vast moment met de leverancier hoe het gaat en wat je nodig hebt/mist, of is dat meer een wens dan een realiteit?
  • Weet je niet goed wat je kan vragen aan de leverancier? Want wat kan je meer doen dan vragen om iets om te ruilen?

Winstgevendheid;

 

 • Je bent je hart gaan volgen en je doet nu wat je het liefste doet, maar een ruime boterham verdienen ermee blijft nog uit?
 • Je wilt graag meer gaan verdienen, alleen meer uren maken gaat niet lukken
 • Je zoekt handvaten en tips, alleen niet een online cursus dat je alles zelf moet uitzoeken. Je zoekt een stok achter de deur
 • Je loopt elke week keihard voor je eigen bedrijf, maar wellicht kan het makkelijker, alleen hoe?

Kortom

Als je nu niet iets veranderd, blijft de kans dat je alle zaterdagen in de winkel staat, omdat je geen personeel hebt om het op te vangen. Blijft de kans dat al jouw fantastische creatieve ideeën op de plank blijven liggen, omdat je er simpelweg geen tijd voor hebt. Blijft de kans dat je weer bomvolle rekken hebt in mei en september en tijdens de sale moet ploeteren om alle voorraad weer uit te verkopen. 

Ik kan Nienke zeker aanbevelen! Was super fijn om met haar mijn inkoopplan onder de loep te nemen en aan te scherpen.

Lonneke Verbunt

Eigenaar, Brandmission

We liepen tegen de uitdaging aan dat we de beste condities wilde bekomen met de huidige leveranciers om als (belangrijke) klant gewaardeerd te worden. Door onze samenwerking zijn de marges van de verschillende producten verbetert.  Ik raad Nienke dan ook aan, omdat het een  vlotte, sympathieke persoon is met een professionele en duidelijke aanpak. Echt een leuke samenwerking.

Birger & Steven

Eigenaars, The Flavor Shop

Dankzij de 1-op-1 training die ik bij jou gevolgd heb, ben ik op zoveel onderdelen gegroeid dat ik vol vertrouwen het nieuwe inkoopseizoen weer tegemoet ga.

Anneke Derksen

Eigenaar, De Dresscode

Wacht dan niet langer, In 90 dagen bouw je het fundament voor jouw winkel met een structuur waardoor je moeiteloos en efficient je collectie inkoopt en opvolgt totdat het is verkocht

Een inkoopplan maken is de snelste en makkelijkste manier om niet te veel in te kopen. Zodat je een collectie inkoopt, die je ook moeiteloos weer verkoopt. Doordat je de juiste balans hebt in maten, modellen, merken en prijsklasse. Zonder dat dit ten koste gaat van je onderbuik gevoel of de fijne relaties met je leveranciers. Mijn way of working gebruikt ik al meer dan 12 jaar. Deze heb ik ook gebruikt en geleerd aan mijn 1 op 1 klanten. Het werkt. Als jij maar werkt. Hierdoor krijg jij meer structuur in het inkoopseizoen en in het verkoopseizoen. 

 

 

Start 1 april

Start 1 april a.s. en je krijgt elke week 1 module. In totaal zijn het 9 modules en heb je 3 weken waarin geen module wordt verstrekt. Dus wanneer je team op vakantie gaat, of jij gaat zelf, geen enkel probleem. Je hebt 3 weken waarin je geen nieuwe module krijgt, waardoor je altijd tijd hebt om weer in te lopen.

k

1. Inkoopbudget

Wat is het startpunt van jouw winkel. Welke omzet heb jij nodig? 

2. Huidige seizoen

Hoe gaat het nu in jouw winkel? Wat gaat goed en wat kan beter?

g

3. Budget verdelen

Als we ons voorbereiden op een nieuwe inkoopseizoen, hoe ga jij jouw geld investeren. Immers, wil je 65% voor de sale verkocht hebben.

4. Noos

Goede onderstroom van inkomsten creeëren voor jouw winkel, zodat je nooit misgrijpt in de basis. Als je deze hebt, hoe gaan we hier nog meer uithalen?

5. Trends

Welke trends zijn voor jouw belangrijk? En hoe koop je deze slim in? Ik deel mijn geheim.

6. Condities

Onderhandelen niet voor jou? In deze module leer ik je omdenken, denken vanuit kansen voor beide partijen.

i

7. Verkoop boosten

Welke kansen zijn er om meer te verkopen? Wat kan je vragen aan de leverancier? Hoe kan je profiteren van media die de leveranicer al inzet? 

8. Inkoopsheet

Alles kan in een simpele sheet worden ingevuld. Want we creeëren geen boekwerken, maar tijd. Tijd om te groeien en tijd voor jouw creatieve ideeën .

9. Verdieping

In deze module gaan we een stap verder, jouw next level opzoeken. 

Dit zit er allemaal in:

 • 9 modules die bestaan uit video en tekst, waarin je alles leer over slimmer inkopen en opvolgen tijdens het verkoopseizoen. Deze video’s en uitleg bevatten zeer waardevolle praktijk kennis, een berg praktische tips en vele oefeningen om de kennis direct om te zetten voor jouw winkel. Jij maakt het specifiek voor jouw winkel. Super praktisch en waardevol.
 • Een gedrukte inkoopplanner dat je voor aanvang van de online training ontvangt t.w.v. 34,99 (als je deze al hebt, krijg je een andere handige goody)
 • 9x een call met mij persoonlijk van 30 minuten om het huiswerk te bespreken. Zodat we elke module samen bespreken. Daarbij meteen een mooie kans om mijn ideeën voor jouw bedrijf met je te delen.
 • 1 afsluitende vraag en antwoord seminar met alle deelnemers om de 90 dagen af te sluiten
 • Een jaar toegang tot alle modules
 • + 2 Bonus modules

 

Het gehele programma vraagt slechts een investering van € 1.997,- ex btw.

 

Optioneel deluxe pakket

 • Alles uit het reguliere pakket. Dus mijn kennis, energie en way of working in 9 modules, met persoonlijke call van 30 min na elke module + 2 bonus modules en een gedrukt inkoopplanner t.w.v. 34,99.
 • Daarnaast een 1 op 1 sessie bij mij op kantoor in Amstelveen van 09.00-12.00 uur waarin we nog dieper in jouw business samen duiken na de laatste module
 • Dit hele programma vraag een investering van €3.197,- euro  ex btw.
Geweldige bonus als jij je inschrijft voor dinsdag 31 februari

Wanneer jij het echt gaat doen ontstaan er resulaten. De training is vol praktijk en zorgt ervoor dat jij serieus jouw winkel wilt op- of uitbouwen. Jij gaat tijdbesparing, meer winst, efficientie en minder fouten maken. Wat is er voor nodig om dit resultaat te bereiken? Deze waanzine training. Omdat ik hou van mensen die snel kunnen beslissen, die zeggen ‘yes’ ik ga investeren in mezelf en mijn bedrijf, heb ik een mega toffe bonus. 

Je krijgt dan gratis toegang tot mijn Masterclass Meesterlijk productief t.w.v. 125 euro. 

Tuurlijk, je kan het ook alleen..

 

Nadat ik mijn studies TMO en AMFI had afgerond en aan de slag ging als inkoper, dacht ik, dit kan ik wel alleen. Immers heb ik alle theorie geleerd. Echter kwam ik er snel achter dat theorie en praktijk ervaring elkaar juist versterkte. Ik ben samen gaan werken met mijn inkoopcollega’s, gaan investeren in trainingen op de gebieden waar ik wilde groeien (met o.a. Bureau Zuidema, Boertien, Vergouwen en Overduin en Zenith). Ook trainingen gaan volgen bij Celine Charlotte en Birgit Luijk. Ik vind het heerlijk om mezelf uit te dagen en te ontwikkelen. 

Doordat ik erachter kwam dat mijn way of working naast mega succesvol, ook goed kan overbrengen in Jip en Janneke taal, ben ik deze training gaan ontwikkelen. 

Als jij net als ik jezelf graag uitdaagt, het fijn vind om een cheerleader naast je te hebben staan en iemand die echt met je meedenkt, dan is dit de training voor jou. Want wellicht kan je het ook alleen, maar samen ga je sneller en bereik je sneller die resultaten waarvan je droomt. Niet meer in rondjes lopen, maar snel vooruit. 

Ik heb mijn waarde de afgelopen 12 jaar dik bewezen. Door het werk dat ik als inkoper voor bedrijven heb gedaan, evenals de klanten die ik met veel plezier verder heb geholpen. Ik ga dolgraag 12 weken met jou aan de slag!

ideaal voor een chaotische, creatieve ondernemer

die nooit aan haar eigen to-do’s toekomt

De training terug verdienen:

Als je voor 6.000 euro inkoopt en hiervan gaat niet 50%, maar 35% naar de uitverkoop aan het einde van het seizoen, dan heb je met een marge van 2.5, heb je mij al terug verdient 😉

Je gaat deze skills elke dag van het jaar kunnen inzetten, dus het rendement is vele malen hoger.

 

 

wAT IS HET RESULTAAT NA 9 weken?

 • Je hebt een helder plan hoe je gaat realiseren dat je rekken niet weer in mei en september ombuigen, doordat alles tegelijkertijd is binnen gekomen
 • Je weet nu feilloos wat te doen als een half kleurbeeld wordt uitgeleverd, als een collectie niet goed verkoopt of als een item uitgeleverd wordt met een verkeerde pasvorm
 • Het is helder hoe je win-win situaties creëert, zonder hard te hoeven onderhandelen
 • Je weet hoe je voorkomt dat je te enthousiast teveel inkoopt
 • Ook hoe jij je onderbuik gevoel nog sterker kunt maken en kunt sturen
 • Je krijgt elke week 30 minuten mij aan de lijn, vol enthousiasme, ideeën en altijd bereid om je te helpen
 • Aan het einde ook een afsluitende seminar met je mede collega’s. Doordat het een intieme groep is (max 10 deelnemers) ruimte voor iedereen
 • Je hebt een plan op maat voor jouw winkel gemaakt. Niks alleen theorie, het is ook meteen in de praktijk
 • Als je de helft van bovenstaande al zou realiseren, zou het toch al top zijn? Denk dat jij al weet wat je wil.

Hoeveel tijd ben ik gemiddeld bezig per week?

Een half uur voor de theorie + video’s. Daarnaast 2 tot 4 uur met de uitwerking van de modules. 

Ik ga op vakantie in deze periode, kan ik beter wachten?

Om de resulaten te behalen die je graag wilt, zou ik zeker niet wachten. Je hebt 12 weken voor 9 modules, dus je hebt 3 weken over. Deze zijn perfect voor als je op vakantie gaat of als je een keer achter loopt.

Hoe krijg ik de 2 bonus modules & Masterclass Meesterlijk productief t.w.v. 125 euro?

Deze krijg je automatisch wanneer de training start. Immers heb jij snel besloten en je op tijd ingeschreven. Met op tijd bedoel ik, voordat de training start op 1 feb. 

Hoelang duurt de training?

De training loopt van woensdag 1 maart tot en met 30 mei, dus in de maanden maart, april en mei. Je hebt negen modules en 12 weken om deze te voltooien. In deze periode heb je ook 9 calls met mij van 30 minuten. 

Bellen we elke week?

Na elke module plannen we een call in van 30 minuten. In totaal spreken we elkaar 9x een half uur. Deze plannen we in de periode 1 feb t/m 30 april. Je krijgt toegang tot mijn agenda om deze in te plannen. Hierdoor kan je rekening houden met je vakantie’s. De call’s zijn niet mee te nemen na deze periode, immers wil ik je dolgraag helpen om resultaat te krijgen in deze periode. Het is ook mogelijk om 2x een call na elkaar in te plannen, als er ruimte in de agenda is, zodat je we een uur sparren. 

Hoelang heb ik toegang tot het programma?

Je hebt een jaar toegang tot het online programma. Evenals de Masterclass Meesterlijk productief. 

De calls kan je inplannen tussen 1 feb en 1 mei. Na deze periode vervalt dit recht. Wees niet bang, ik help je er zeker aan herinderen aan de start om deze in te plannen!

Ik heb nog geen winkel, kan ik al meedoen?

Zeker, bespaart je een hoop beginnersfouten. Als je dus nog geen winkel hebt is dit de allerbeste manier om ‘in één keer goed’ te starten.

Bied je ook 1 op 1 aan? 100% offline

Ja, dat biedt ik ook aan. Hiervoor is een traject van 8 weken, waarin we elkaar elke week 2 uur zien. Dit traject vraagt een investering van €4.000 euro. Wil je dit liever, mail dan nienke@retailinkoper.nl

Hoeveel persoonlijke begeleiding zit er bij dit traject?

Je krijgt 9x een half uur persoonlijke begeleiding, dus in totaal 4,5 uur. Voor 90% van de deelnemers is dit meer dan voldoende. 

Dit programma is onbetaalbaar, ik deel al mijn geheimen en way of working. Daarnaast krijg je van mij persoonlijke begeleiding.

Het vraag slechts een investering van €1.997*
Wat gaat het je kosten als je het in je eentje blijft doen?  

*Alle bedragen zijn exclusief BTW, bij het betalen zie je de prijs inclusief BTW.