7x meer winst 

In dit boek vind je 7 tips om direct mee aan de slag te gaan als retailer in Nederland en België. Als inkoper leer ik ondernemers
die een prachtige winkel hebben opgezet hoe ze ook een sterke onderhandelaar kunnen worden.

Geschreven met meer dan 11 jaar ervaring. Gewerkt voor bol.com, Kruidvat, Trekpleister, Groupon, Intersport lid en Blokker. 

  • Denk vanuit de leverancier
  • Ga opzoek naar de gemeenschappelijke belangen
  • Breng je cijfers op orde om jouw argument kracht bij te zetten 

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang ook mijn gratis e-book. 

Waarom gratis zeven tips delen?

Ik ben al ruim 10 jaar een gedreven, gepassioneerde en enthousiaste inkoper. Altijd opzoek naar nieuwe kansen. Tijdens een onderhandeling weet ik exact waar ik het over heb. Daarnaast voelde ik aan alles dat dit het bedrijf was waarin al mijn kennis en ervaring samenkwam. Waarin ik een verschil kon maken voor de ondernemers in de Retail. Op mijn manier, authentiek, enthousiast, creatief en met een sterke drive. 

Geen gladde technieken en het onderste uit de kan. Echter hard op de inhoud en zacht op de relatie. Door sterke win- win situaties te creëren heb je beide profijt en blijven alle partijen gemotiveerd om net dat stapje harder te zetten. Hoe je ver weg blijft van gladde technieken en op een menselijke, eigen manier aan de tafel kan zitten. Zonder jouw doel uit het oog te verliezen.

Namelijk meer winst per product, zodat jouw winkel winstgevend is en blijft. Met deze 7 tips wil ik ook jou helpen om een start te maken. Want het is mijn missie om zoveel mogelijk retail ondernemers winstgevender te maken.

Wie ben ik? 

Wie ben ik? Ik ben sinds 1998 werkzaam in de retail. Vanaf mijn 15e heb ik alle zaterdagen en vakanties gewerkt in schoenenwinkels. Het moment dat de vracht binnenkwam, het organiseren in de magazijnen, het bedienen van de klanten en de glimlach op het einde. Ik wist op dat moment dat dit mijn branche was. Ik besloot al vroeg om inkoper te worden en Mode Management te gaan studeren (TMO). Om vervolgens mijn creatieve kant verder te ontwikkelen heb ik een Bachelor Fashion Technology (AMFI) gedaan en behaald. Om aan het roer te staan van de collecties selecteren, de juiste condities te onderhandelen en in het hart van de organisatie te werken wist ik al snel, ik wordt inkoper. Op mijn 26e was ik verantwoordelijk voor omzet van tonnen en op mijn 36e van miljoenen.

In de afgelopen 11 jaar heb ik voor meerdere bedrijven gewerkt en de condities significant verbeterd. Ik heb totale nieuwe afdelingen opgezet en nieuwe inkomstenbronnen aangeboord. Bestaande leveranciers nieuw leven in geblazen en van sommige afscheid moeten nemen. Weet aan welke knoppen je kunt draaien om meer omzet en meer winst te maken. Dat zijn vaak niet dezelfde knoppen. Meer omzet vanuit actie, betekend niet automatisch meer winst. Ik heb mijn kennis en ervaring samengebracht in mijn bedrijf “retail Inkoper”.