Een inkoopplan op maat is de sleutel tot succes 

 

Altijd al afgevraagd doe ik het goed, hoe hou ik minder sale over? Dit is mijn manier echter vergeet ik niet iets, hoe bereid ik mezelf beter voor? Hoe kan ik het nog beter doen en met meer zelfvertrouwen aan tafel zitten?

Jij wil zelfverzekerder aan tafel, meer uit de samenwerking halen, weten waar je geld laat liggen & meer winst kan maken? I’ve got your back! In negen weken gaan wij jouw inkoopplan maken, inkoopgesprekken voorbereiden en weet jij hoe je inkoopt om (nog beter) te verkopen. 

herken je dit?

Je wil graag je omzetsnelheid en doorverkooppercentage analyseren? Alleen hoe interpreteer je nu je cijfers? En hoe gebruik je deze om meer winst te behalen.

Kan beste ingewikkeld zijn om voor een half jaar of een jaar vooruit te denken. Hoe zorg je ervoor dat je handvaten hebt, meer zicht hebt op wat je nodig hebt.

Meer marge maken willen we allemaal, maar lijkt niet voor me weggelegd. Krijg altijd hetzelfde antwoord.

Sommige merken lijken pas tijdens de sale te lopen, hoe maak je een goed budget waaraan je je echt houdt tijdens het inkoopseizoen? Zodat je minder overhoudt tijdens de sale.

De juiste voorraden bepalen, hoeveel heb ik nodig?

Is onderhandelen ongemakkelijk, lastig of ga je snel akkoord. Wil graag steviger in mijn schoenen staan. 

Een inkoopplan zou fijn zijn voor meer overzicht in de budgetten, zodat ik weet wat ik nodig heb en zelfverzekerder aan tafel zit bij de leverancier.

Meer inzicht in je cijfers, om beter te onderhandelen. O, wat zou dat fijn zijn. Want nu lijk ik elke keer tegen dezelfde deur aan te lopen. 

Hoe fijn zou het zijn als jij wist hoeveel je wilt inkopen. Op welke manier je de verkopen wilt boosten met de leverancier. Weet hoe je minder risico kan nemen en meer uit hetzelfde budget kan halen. Mag ik jou mijn manier van werken leren? Die mij al 22.000 vlieguren helpt enorme successen te behalen.

Zie je graag tijdens de training! Weet je kan altijd een email sturen als je een vraag hebt. En ja, je kan ook super voordelig 2 coaching sessies erbij boeken.

 

Stel je voor

 • Jij weet op welke manieren jij je marge kan verbeteren, dat er meer wegen naar Rome leiden dat vragen om 'meer marge'
 • Tijdens de sale hou jij minder over, omdat je tijdens de inkoop wist wat je nodig had en niet bent 'verleid' om meer in te kopen en hopen dat je het verkoopt
 • Alles wat jij meer inkoopt dan gebudgetteerd, komt omdat jij en de leverancier een plan met concrete afspraken hebben 
 • Cijfers zijn inzichtelijk voor je, omzetsnelheid en doorverkoop % hebben geen geheimen meer voor je
 • Niet 100x vragen voor een commerciële omruilingen, heldere afspraken vooraf. Hard op de inhoud en zacht op de relatie. Jij bent gestructureerd en helder, zonder de gezelligheid aan tafel te verliezen. 
 • Als jij op inkoop gaat weet je hoeveel stuks, welke maten en hoeveel producten je wilt inkopen. Waar de ruimte ligt om een keer iets extra's te doen en waar het dan aan moet voldoen
 • Zodat jij niet "hopen doet verkopen" hoeft toe te passen tijdens de sale 😉  

"Compleet verhaal, van het opstellen van je budget tot en met het product is verkocht is in de winkel. Binnen 1 seizoen al ruim de investering terug verdiend" -Retailer

oNTMOET NIENKE

De afgelopen 12 jaar heb ik meer dan 22.000 vlieguren gemaakt als inkoper, categorie manager en sparringpartner bij Bol.com, Kruidvat, Trekpleister, Groupon, Blokker, Intersport Lid en Flavor Shop. 

 

Voordat ik hier een Linkedin advertentie van maak, stel ik mezelf liever voor aan de hand van mijn belangrijkste kernwaarde. Voor mij is op dit moment vrijheid het belangrijkste. Vrijheid geeft mijn de kans om te werken waar ik wil (online) en met wie ik wil (ondernemers in de detailhandel).

 

De afgelopen 12 jaar heb ik veel succes behaald. Dacht altijd dat elke inkoper het zo deed. Dat laatste had ik dus mis. Ik vind het heerlijk om mijn inkoopkennis te delen, zodat ik niet de enige ben die hier succes mee behaald.

 

Ik ben verantwoordelijke geweest voor categorieën met 1 winkel en met 1400 winkels. Inkoopbudgetten van tonnen en vele miljoenen. Door mijn brede ervaring, weet ik dat mijn manier van werken overal werkt. 

 

Doordat ik voor zoveel verschillende bedrijven heb gewerkt, met meer dan 1000 leverancier en keer op keer succes behaalde, weet ik dat mijn manier er één is om te delen. Het is niet super ingewikkeld, het is alle stappen nemen & dat doen we in negen modules in de vorm van een online training.

na deze inkoop training weet jij:

 • Op welke 4 manieren jij je inkoopbudget kan berekenen en welke methode bij jouw bedrijf past
 • Weet je exact welk budget je vooraf wil investeren in de nieuwe collectie en welk budget je apart wil houden voor in het seizoen om bij te sturen
 • Heb jij helder hoe het huidige seizoen het heeft gedaan en welke lessen je hieruit kan meenemen naar het nieuwe seizoen 
 • Welk budget je per merk wilt besteden, zowel op merk als op categorie en artikel niveau. Zodat jij aan tafel exact weet wat je zoekt, hoeveel je zoekt en wat je nodig hebt. Onnodig budget uitgeven, omdat je er ‘blanco’ ingaat is verleden tijd. 
 • De kracht van NOOS (never out of stock) en heb jij dit ook goed ingeregeld voor jouw bedrijf. Minimale investering, maximaal resultaat.
 • Welke nieuwe trends je wilt inkopen, is jouw moodboard helder en weet je hoe je de collectie sterk(er) kan opbouwen. Jij weet wat je zoekt, waarbij er genoeg ruimte is om je te laten verrassen door de merken. Nu weet jij binnen welke kaders en onder welke condities.
 • Als je condities heb je helder en je weet hoe je deze kan verbeteren. Evenals hoe je de argumentatie opbouwt. Je staat sterker in je schoenen.
 • Hoe je de verkopen kan boosten op 6 verschillende manieren vanuit de samenwerking met de leverancier. 
 • Hoe je jouw inkoop perfect voorbereid met de inkoopsheet. Jij zit voorbereid en zelfverzekerd aan tafel
 • Is jouw maatboog helder en bespaar jij veel onnodige voorraad
 • Weet jij hoe je op de doorverkopen kan sturen en hoe je meer geld hieruit verdiend
 • Hebben deelleveringen, omzetsnelheid en de doorverkooppercentages geen geheimen meer voor je. Je hebt inzicht in je cijfers en je kan nog beter hierop sturen, met als doel meer winst.
 • Je weet hoe je alle geleerde lessen & afspraken kan inplannen en opvolgen

Dit is wat andere over mij zeggen:

Had even getwijfeld, echter is het meer dan de moeite waard! Het is ontzettend leerzaam, heb beter inzicht in mijn cijfers en love de structuur die Nienke aanbrengt. Zin in het nieuwe seizoen!

– Mode ondernemer

Na tien jaar succesvol een modezaak te runnen, eindelijk inzicht in mijn cijfers. Dacht dat ik het had, maar ben echt next level gegaan. Weet nu hoe ik omzetsnelheid inzet om mijn winst te vergroten. Heel veel nieuwe inzichten.

 

– Mode ondernemer

Heel leerzaam, ook omdat Nienke zo benaderbaar is. Je kan altijd een vraag stellen en je krijgt een dosis hulp en advies ervoor terug. 

– Retailer

Dacht eerst dat het alleen voor grote ondernemers was, ben maar een kleintje. Dat was gelukkig niet het geval. Het is juist voor zelfstandige gemaakt, waardoor het heel concreet was. Ik ga het nieuwe inkoopseizoen starten met beter onderhandelen, zodat ik meer winst ga maken. 

– Eigenaar winkel 

Heb nu al zin in het nieuwe inkoopseizoen, waar ik voorheen alleen zin had in het collectioneren 🙂

 

– Baby- en kinderwinkel

Dacht dat ik alles al wist (dit wordt anoniem toch ;-). Want met +15 jaar ervaring heel wat gezien. 

Echter heb ik veel nieuwe inzichten opgedaan en ga het nieuwe inkoopseizoen toch anders invliegen.

– Anoniem  

Early Bird

Online inkooptraining

697,- 

 • Inclusief negen modules
 • Begeleiding per e-mail, je kan me altijd een vraag stellen per e-mail als je even vastloopt of nieuw inzicht nodig heb
 • BONUS: gratis als eerste de inkoopplanner thuis t.w.v. 34.99, zodat jouw inkopen goed, overzichtelijk en helder zijn voorbereid. Waardoor jij meer winst behaald & meer resultaat tijdens het seizoen. Deze krijg je automatisch, hoef je niks voor te doen/aan te vinken. Wil je een extra exemplaar voor je team, kan je deze in de checkout mee bestellen.
 • YES ik doe mee

 

Veel gestelde vragen

Wat is de inverstering?

De investering is 697,- ex btw als je het programma zelfstandig volgt en 1050,- met 2 coachingssessies van 2 uur via zoom of de telefoon. 

Kan ik in termijnen betalen?

Helaas is dit technisch gezien nog niet mogelijk. 

In woon niet in Nederland kan ik een aangepaste factuur krijgen?

Jazeker, het systeem is ingericht voor Nederland & België, waarbij ik je met liefde help als het anders moet voor jouw situatie. Stuur mij een e-mail nienke@retailinkoper.nl en dan help ik je verder. 

Voor wie is dit programma geschikt?

Dit programma is voor alle medewerkers, starters, eigenaren, online en offline winkeliers die meer willen weten over het maken van een sterk inkoopplan en deze op te volgen. Hoe je meer haalt uit de samenwerking met de leverancier als zelfstandige en jouw marge en winst positief beinvloed. Of je nu beginner bent of al 15 jaar ervaring, ik laat je mijn manier van werken zien, die mij al meer dan 11 jaar vele successen heeft opgeleverd.

Krijg ik toegang tot alle modules in een keer?

Er zijn negen modules, je krijgt elke week toegang tot 1 nieuwe module. Alle modules staan klaar vanaf 1 september. Dus bij hoge nood aan nieuwe kennis mag je een e-mail sturen na betaling dat je toegang tot alles in 1x wil. Al heb ik bewust gedoseerd, zodat je elke week een stap zet.

Als ik een vraag tijdens de cursus heb?

Als je een vraag tijdens de cursus hebt kan je mij een email sturen, dit speciale email adres staat in het account en de bevestiging e-mail. Ik wil altijd ondernemers verder helpen. 

Kijk je de opdrachten na van de 9 modules?

Er is geen structuur dat ik de opdrachten voor je nakijk. Wel kan je altijd een vraag mailen als je even mijn input wil hebben, vast loopt of het even niet begrijpt. Ik help je dolgraag verder. Wil je echt even 1 op 1 sparren met mij dan kan je een coaching sessie inboeken. Vooraf kan je er 2 bijkopen voor 350 ex btw (totaalprijs inclusief cursus 1050,-). Tijdens de training kan je ze los bijkopen voor 397.- per stuk. Buiten de cursus om kan je ze los boeken voor 497,-. Dus vooraf 640 euro korting en tijdens de cursus 100 euro korting. Elke sessie duurt 2 uur.

Kan het op mijn telefoon?

Zeker, de cursus is in Huddle. Deze omgeving is zowel via de computer als via een app te bekijken en volledig Nederlands.

Heb geen cijfers

Cijfers zorgen ervoor dat je beter kan sturen. Dus ik ben fan van data. Echter kan je ook zonder deze data deelnemen. Vermeld altijd alternatieven voor de starters en onderenemers met beperkte data.

Wanneer start de cursus?

De cursus start op 1 september 2022. Je kan op elk moment deelnemen. Het is een zelfstandige cursus zonder community (bewust uitgezet). Je kan mijn privé mailen, zodat jij je totaal vrij voelt om te delen en vragen. 

Hoelang is de cursus beschikbaar?

1 jaar na aanschaf van de cursus