winstgevender inkopen

Jouw kassasysteem voorziet je van alle data. Alleen hoe moet je alle data interpreteren en hoe kan je het inzetten? Jouw data is de sleutel tot gezien, gehoord en begrepen worden als winkelier. Jouw data is het perfecte startpunt voor winstgevender inkopen & slimmer onderhandelen. Geen kassasysteem, dan is dit traject meer voor jou.

retail ondernemer;

Waar liggen mijn kansen?

Je wilt verder groeien met jouw (online) winkel, echter loop je bij leveranciers tegen muren op. Waar jij om meer marge vraagt, voel je dat de leverancier snel de deur dicht doet. Je zoekt de samenwerking op, alleen wat kan er nog meer? De vraag die ik vaak krijg: “doe ik het goed en waar liggen de verbeterpunten. Want ik heb inkopen mezelf aangeleerd”. Het kan dan erg fijn zijn om face to face te kijken waar de kansen voor jouw winkel liggen. Door de kansen met data te ondersteunen, creëer jij winstgevende nieuwe kansen. 

Ik kan Nienke zeker aanbevelen! Was super fijn om met haar mijn inkoopplan onder de loep te nemen en aan te scherpen.

Lonneke Verbunt

Eigenaar, Brandmission

Dankzij de 1-op-1 training die ik bij jou gevolgd heb, ben ik op zoveel onderdelen gegroeid dat ik vol vertrouwen het nieuwe inkoopseizoen weer tegemoet ga.

Anneke Derksen

Eigenaar, De Dresscode

We liepen tegen de uitdaging aan dat we de beste condities wilde bekomen met de huidige leveranciers om als (belangrijke) klant gewaardeerd te worden. Door onze samenwerking zijn de marges van de verschillende producten verbetert.  Ik raad Nienke dan ook aan, omdat het een  vlotte, sympathieke persoon is met een professionele en duidelijke aanpak. Echt een leuke samenwerking.

Birger & Steven

Eigenaars, The Flavor Shop

retail ondernemer;

Waar liggen mijn kansen?

Ik begrijp hoe het voelt om bij een leverancier aan tafel te zitten. In de afgelopen 12 jaar heb ik met meer leveranciers samengewerkt, dan ik kan tellen. Van Nike, Adidas, Scots & Soda, Goldbergh, Mepal, Douwe Egberts, L’Oreal, Unilever, Beiersdorf (Nivea) tot Esprit en Pallmall. Elke leverancier werkte op zijn eigen manier. 

Commercieel manager van Zenner:  “Met de nodige kennis en ervaring waren snel de grootste problemen verholpen en loopt het project inmiddels op rolletjes”. Junior inkoper Makro: “Ze heeft onwijs veel kennis, oog voor detail en is een echte team speler. Ik heb veel van haar kunnen leren”. Trading manager bij Kruidvat & Trekpleister: “Ze is continu bezig met het bedenken van nieuwe mogelijkheden of het nou gaat om promo of assortiment”. 

 

Gewerkt met

“Met 10% minder inkoopbudget dezelfde omzet gerealiseerd”

Stuur een email naar: nienke@retailinkoper.nl en dan neem ik persoonlijk met je contact op.

Plan op maat, omdat geen enkele winkel hetzelfde is. 

Dan gaan we face to face (of via zoom) samen aan de slag.

Ik ben als eenmanszaak totaal anders dan de grote bedrijven

Zeker weten, elke onderneming en ondernemer heeft zijn eigen kracht. Als jij wilt groeien met jouw (online) winkel, je hebt minimaal 6 maanden een kassasystemen en je wilt persoonlijk met mij aan de slag met een op maat gemaakt plan, dan is dit jouw traject. 

Heb ik een kassa systeem nodig voor het 1 op 1 traject

Ja, dit 1 op 1 traject is specifiek gericht dat we meer gaan doen met jouw waardevolle data. We gaan de data koppelen, zodat het voor jou gaat werken tijdens de inkoop en jouw gesprekken met de leverancier. Zodat jij meer uit de samenwerking met de leverancier haalt en slimmer inkoopt. Hiervoor is geen enkele voorkennis nodig. 

Wat kan ik verwachten?

We gaan samen aan de slag. Als eerste hebben we een telefonisch gesprek waarin we jouw winkel, visie en uitdagingen bespreken. Evenals de successen die je hebt geboekt. Vervolgens maak ik een plan op maat. We gaan in 8 sessies van 2 uur samen aan jouw business werken. De eerste keer kom ik bij jou in de winkel en vervolgens zetten we onze gesprekken verder op mijn kantoor in Amstelveen of via Zoom. 

Welke investering kan ik aan denken?

Het traject bevat een plan op maat, goody box, 8 sessies van 2 uur en mij als cheerleader aan de zijkant. De investering is 3400,- ex btw. Te betalen in 2 termijnen, 50% vooraf en 50% achteraf.

Wanneer kan ik beginnen?

Super fijn dat je enthousiast bent! Ik doe niks liever dan meteen morgen te starten. Immers is het winkellandschap veel mooier met unieke retailers erin. Echter zit ik wel vol tot 27 januari 2023. Vanaf 28 januari heb ik weer ruimte voor nieuwe klanten. Denk jij yes, dat ben ik! Stuur me een email nienke@retailinkoper.nl We plannen dan meteen het kennismakingsgesprek in en als we beide denken ‘yes’, dan maak ik een 1 op 1 plan en start deze vanaf februari. Vooruit plannen is geen enkel probleem & jij bent zeker van je plekje. 

 

 • Voorkom nee-verkopen, doordat je de verkeerde maten hebt ingekocht

 • Gemiddeld geven mijn klanten in het nieuwe inkoopseizoen 10% minder uit

 • We gaan werken aan jouw winst, zodat je aan het einde van het seizoen meer overhoud

 • Ik leer je mijn way of working, die al 12 jaar succesvol voor mij werkt

 • Je hebt een cheerleader aan jouw zijde tijdens het traject

 • Geen voorkennis nodig, elk traject is op maat, geen one size fits all

Nienke heb ik leren kennen als een gedreven persoon die van aanpakken weet. Ze kwam als interim in een lopend project terecht waar er behoorlijk wat uitdagingen waren. Dit pakte zij met veel enthousiasme en daadkracht op. Met de nodige kennis en ervaring waren snel de grootste problemen verholpen en loopt het project inmiddels op rolletjes. De samenwerking was top en kan ik iedereen aanbevelen.

Daniel Nuijhuis

Commercieel manager, Zenner

Nienke heeft met haar enthousiasme en bekwaamheid in een hele korte tijd een goede basis gelegd voor de categorie. Ze heeft onwijs veel kennis, oog voor detail en is een echte team speler. Ik heb veel van haar kunnen leren. Dankjewel Nienke voor je bijdrage binnen ons team en hopelijk tot ziens!

Pauline

Jr. inkoper, Makro

Nienke was een fijne aanwinst voor ons team. In de korte interim periode heeft ze veel impact gemaakt met haar doelgerichte aanpak en goede duidelijke communicatie. Altijd een positieve mindset en weet altijd het beste uit zichzelf en de collega’s in het team te halen. Echt een aanbeveling voor een volgende opdracht.

Linda Ribbers

 • Het verminderd stress als je weet wat je nodig hebt en waar je om kan vragen

 • Je weet wat er nodig is om meer winst te creëren, hierdoor hou je tijd over

 • Straks ben je voorbereid met data en inzichten bij elk gesprek, waardoor je meer tijd over houdt voor collectioneren, zonder jouw wensen uit het oog te verliezen

 • Straks weet jij dat de inkoopafspraak 30% van het werk is, en de winst ook in het seizoen ligt

 • win-win situatie creëren zorgen ervoor dat de gesprekken vriendelijk blijven, onderhandelen is niet met de vuist op tafel slaan. Het is uitruilen en de ander voeden met informatie. Jouw standpunt ondersteunen met data en de flexibiliteit bij leveranciers opzoeken.

Laten we samen gaan werken

Inkoopstrategie en plan op maat is de sleutel tot succes

 

10 + 8 =